Om Emros
Hur det en gång startade
Emros Sound Production AB ägs och drivs av mig, Mikael Rosman. Företaget startade verksamheten i Gävle 1999 där jag bland annat var med i startgroparna när den kommersiella radion (RIX FM) gjorde intrång i folkhemmen. Ihop med Ross Recording så gjordes produktioner med allt ifrån musikinspelningar, radio/tv-reklam, ljudsättning av film m.m. 2003 fick jag tjänsten på Linnéuniversitetet i Växjö (tidigare Växjö universitet) som produktions- och kursansvarig för Musikproduktionsprogrammet där vi utbildade musikproducenter. Ett utmanande och roligt jobb som jag tillfälligt hoppade av då jag fick tjänsten som produktspecialist på Digidesign/Avid där jag åkte världen runt och hjälpte producenter/tekniker med produktioner och installationer etc. Saknaden av familjen blev för stor så efter mycket övervägande så flyttade jag hem och började jobba på Linnéuniversitetet med musikproduktionsutbildningen igen. Under alla dessa år har jag utöver mitt vanliga jobb gjort musikproduktioner i alla former och även jobbat som livetekniker. Man kan säga att musiken är och har varit mitt liv mer eller mindre. Jag är från grunden gitarrist men kan även hantera många andra instrument. Genom åren har jag jobbat som musiker och låtskrivare i olika sammanhang och gjort mängder med musikproduktioner åt både kända och mindre kända artister/band.
Referenser
Jag har haft privilegiet att få göra många roliga jobb under åren med bl.a: Rammstein, Dan Hylander, Fergie Frederiksen (ex. Toto), Svante Turesson, Kee Marcello (ex. Europe), Oskarshamn Big Band, Four Real, Higher Ground, Sandra Kassman, Nils-Petter Ankarblom, Frank Ådahl, JAL, Olof Lövmo Jazztrio, The Refreshments m.fl.
Studiobygget
Jag åkte runt i Sverige och hyrde in mig i olika studior tidigare så en egen studio har stått högt upp på önskelistan ett tag. Sagt och gjort, jag hittade en bra lokal och ritade och projekterade studiobygget under några månader innan det var dags att sätta igång. Nu är allt klart och det känns skönt att kunna sitta hemma i stan och jobba i lugn och ro. Studion har ett jättebra läge då den ligger nere vid hamnen, har nära till många bra matställen/restauranger, affärer och hotell. Det är bara ett stenkast ifrån centrum om man vill ta sig en promenad och vila öronen en stund. Då Oskarshamn är en kuststad så finns det mycket att erbjuda på sommarhalvåret med bl.a klipphällar, badstränder, båthamn, fiske, jetski etc. Nere vid hamnen ligger även Gotlandsfärjan och Ölandsbåten om man skulle få för sig att ta en kortare semester i musikproducerandet t.ex.

Ja, där har vi lite kortfattat om mig och den nya studion så det är med varm hand jag välkomnar Dig till Emros Sound Production för en trivsam vistelse i musikens fantastiska värld.

Med vänlig hälsning!
/Mikael Rosman